Havenoordseweg 7
4414 RK Waarde
Tel:+31(0)113-502540
Fax:+31(0)113-503115
E-mail: info@jac-goud.nl

ter land, ter zee en door de lucht

opdrachtgever Dienst Landelijk Gebied was op zoek naar een loopbrug om over de kreek "het Gat van Pinte" een xijtak van de Otheense kreek bij Terneuzen te leggen en zo twee natuurgebieden met elkaar te verbinden en toegankelijk te maken voor wandelaars.  

Goud Handels onderneming was in het bezit van een hardhouten brug afkomstig uit Middelburg, Jac. Goud B.V. kreeg opdracht de brug met de minst mogelijke schade aan het natuurgebied te plaatsen,

omdat het gebied met hijskranen niet begaanbaar was. is besloten om de brug met een lengte van 18 meter, breedte 4 meter en een gewicht van ongeveer 9 ton. tot aan de kreek te vervoeren om daarna mbv. een zware telescoopkraan op pontons over te hijsen, met een kleine motorvlet werd de brug op de ponton,s naar de reeds klaargemaakte fundaties gevaren , de graafmachines welke aan beide oevers waren gebruikt voor het realiseren van de fundaties konden zo worden gebruikt om de brug van het ponton op zijn nieuwe plaats te hijsen, aansluitend zijn aan beide zijden mooie toegangs paden aangelegd bij de ingebruikname werd de brug met een naambord verseird de brug zal onder de naam BRUG VAN PINTE zijn verdere dagen mogen slijten.

Aannemings- en Verhuurbedrijf Jac. Goud B.V.: NL005933602BB01
Goud Transport B.V. NL001525281B01
Webdesign: Designpro
Zoekmachine optimalisatie: Z-IM.nl